Testtools gebruiken om te testen

In mijn boek heb ik een aantal programma’s, plug-ins en andere applicaties benoemd. Maar om die uit een boekje over te typen is soms lastig. Dus daarom zet ik deze ook op deze website.

Op deze pagina kan je het overzicht vinden met de testtools en plug-ins die je kunt gebruiken bij het testen.

En onthoud: een testtool is een middel, niet het doel om te testen! Soms slaan teams helemaal door in het vinden van een tool om te gebruiken. Ze maken er echt een heel project van. Intussen had je al een hele sprint kunnen testen door het handmatig te doen. Dus de testtool is een middel, geen doel!

Het kan ook zo zijn dat de ene tester Postman gebruikt om api’s te testen en de ander gebruikt swagger. Het is om het even en wat voor jou werkt.

Als je een testtool zoekt kijk dan naar een tool die aansluit bij wat ontwikkelaars gebruiken. Misschien is er wel een overlap. Je zou dan bijvoorbeeld de unit testen van de ontwikkelaars over kunnen nemen en uitbreiden.

Ben jij een tester en heb jij nog tools die je andere testers aan zou raden? Laat dat dan weten in de comments of mail het mij zodat ik ze kan toevoegen aan de lijst met testtools.

Over de schrijverupdated on

Mijn naam is Allan de Bruin en ben sinds 2006 werkzaam als Test Consultant. Via verschillende detacheerders ben ik bij verschillende projecten betrokken geweest. Bijvoorbeeld bij de Consumentenbond, Rijksoverheid, Defensie, Kamer van Koophandel, Nationale Nederlanden, Liander, Gemeente Den Haag, CvZ (nu CiZ), AEGON, ING, ABN AMRO, de Huurcommissie en het Haags Gemeente Archief. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *