Een demo voorbereiden en presenteren

Zodra de sprint ten einde is gekomen dan is het leuk om aan iedereen in de organisatie. De P.O. zal de mensen uitnodigen uit de organisatie om de demo bij te wonen. Het bijwonen van de demo kan fysiek en digitaal. Ik heb begrepen dat sommige organisaties dit nu zelfs tegelijk doen. De welbekende hybride demo’s. 

Tools

Er zijn een aantal tools die je kunt gebruiken om de demo te maken en te presenteren. Er zijn ècht veel tools! De meest bekende zijn Google Slides en MS PowerPoint. Deze zijn bij veel mensen wel bekent dus als je iets niet weet is er vaak wel iemand in je team die je kan helpen. 

Een zoekopdracht voor alternatieven gaf mij het volgende resultaat: The 9 Best Google Slides Alternatives for Your Presentation Needs

Neem daar maar eens een kijkje. 

Demo presenteren

Een demo kan je op drie manieren presenteren.

  • Je kunt met z’n allen in een ruimte zitten en je presenteert het via een beamer,
  • je kunt het online presenteren of
  • de bovenstaande twee vormen combineren (hybride). 

Met een beamer is het over het algemeen zo dat je je laptop er aan koppelt en dan kan je presenteren. Dat is best eenvoudig, toch? 

Als je online/ hybride doet dan kan je de volgende tools gebruiken om te presenteren. 

Pragmatisch blijven

Dit zijn allemaal voorbeelden van tools om je op weg te helpen. Het eigenlijke doel is het geven van een demo. En met welke tools je de demo geeft maakt niet uit. Als je maar een demo kan geven zodat je kunt laten zien aan de business dat jullie niet stil hebben gezeten.

 

Ik heb hier nog een link naar de website van scrum.org waar ze nog het 1 en ander uitleggen over de demo: Sprint Review: Much More Than Just A Demo (EN)

Dit is ook een leuk artikel Sprint review meeting (NL)

Over de schrijverupdated on

Mijn naam is Allan de Bruin en ben sinds 2006 werkzaam als Test Consultant. Via verschillende detacheerders ben ik bij verschillende projecten betrokken geweest. Bijvoorbeeld bij de Consumentenbond, Rijksoverheid, Defensie, Kamer van Koophandel, Nationale Nederlanden, Liander, Gemeente Den Haag, CvZ (nu CiZ), AEGON, ING, ABN AMRO, de Huurcommissie en het Haags Gemeente Archief. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *