Uit het boek – Sites om testcontent te genereren

Heb je testdata nodig voor een CMS of een CRM? Dan kan je gebruik maken de websites die ik onderin in het lijstje heb gezet.

Testcontent opslaan en veiligstellen

Een aanrader is om de testcontent die je hebt aangemaakt tijdens het testen van een website of andere applicatie, op te slaan. Misschien kun je het zelf doen of misschien moet het uitgevoerd worden door een ontwikkelaar. Ik heb een aantal redenen beschreven waarom ik je dit aanraad:

Verschoning van de database

Als er een schone (nieuwe) database of iets dergelijks op de testomgeving wordt gezet dan ben je dus je informatie en content kwijt waar je zo lekker mee bezig bent geweest om te testen. Hierdoor is misschien ook je testbasis verloren.

Te gebruiken voor een andere omgeving

Als je een andere omgeving hebt, bijvoorbeeld een acceptatie-omgeving, dan kun je de testcontent ook daar gebruiken. Zo weet je dat wat je op de testomgeving hebt getest met die content, dan ook werkt op de acceptatie-omgeving

Overzicht sites om testcontent te verkrijgen

Hieronder een lijstje met websites die ik gebruik tijdens het testen.

  1. Lange fictieve tekst(en) genereren –> www.loremipsum.nl
  2. Gratis, rechtenvrije afbeeldingen en video’s –>
  3. IBAN en BSN genereren* –>www.cyberwar.nl/elfproef.html
  4. Lange woorden gebruiken –> home.wxs.nl/~avdw3b/langewrd.html

*Deze IBAN en BSN werken niet als de applicatie gekoppeld is aan een controlesysteem. Bijvoorbeeld bij een applicatie die gemaakt is en gekoppeld is aan SAP.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *